Vertical Screen Case Study

"Element Vision dovetails nicely into our goals of user controllability. In other words, it conforms to the way our folks work"

- Tony D'Orazio, CEO, Vertical Response

Going the Extra Mile

vertical screen case studyWhen the Vertical Screen family of applicant screening firms first set out in 2007 to build a brand new Philadelphia-area corporate headquarters building, they wanted to invest in a workplace that could fully meet their needs, both now and in the future.

First and foremost, employees had to be able to work comfortably and productively. The company had outgrown its previous building, and to say that it was time for a change would be an understatement. “We were late in the game in getting a new facility,” says Vertical Screen CEO Tony D’Orazio, “People were stacked everywhere; we were extremely uncomfortable.”

From there, most companies would have followed a standard new construction project plan. But then again, Vertical Screen isn’t “most companies.” They didn’t want to just meet basic standards; they sought to achieve the highest of standards—LEED Platinum Certification, to be exact, which is the highest sustainability designation granted by the U.S. Green Building Council.

The way Vertical Screen saw it, this wasn’t overachieving; it was just being smart. “When you look at energy use statistics,” says D’Orazio, “you realize that office buildings consume huge amounts of Earth’s limited resources. We wanted to mitigate our impact on the planet, so we aimed to be as sustainable as possible. We figured we could either do things according to code, or we could do something more, something special.”

So, they committed to their mission 100 percent, using rapidly renewable materials to build a truly green space. They were also savvy enough to know that a sustainable building would be appealing to their stakeholders. “Most of them are interested in sustainability,” says D’Orazio, “So it was not only a good decision, but an easy one, too.”

Industry Solutions

>  Case Studies

>  Vertical Screen Case Study